Oracle Primavera Risk Analysis

Primavera Risk Analysis

Oracle’s Primavera Risk Analysis is het risicobeheersingsysteem waarin kosten en planning geïntegreerd zijn. Voor het succes van een project is het preventief en actief handelen ten opzichte van risico’s essentieel. Primavera Risk Analysis biedt hulp bij het in de hand houden van, en het reageren op eventuele risico’s. Het is één van de meest erkende standaarden als het om risicomanagement gaat. Deze software is een gebruiksvriendelijke basis om te komen tot betrouwbare probabilistische planningen.

Waarom Primavera Risk Analysis

  • Primavera Risk Analysis is te gebruiken in combinatie met zowel Primavera P3, Primavera P6 als Microsoft Project. Doormiddel van een gebruiksvriendelijke integratiefunctie kan informatie gemakkelijk worden geïmporteerd en geëxporteerd.
  • Naast het element tijd kunnen ook de kosten gemakkelijk worden ingelezen. Dit gebeurd doorgaans op basis van Excel-sheets. Deze bestanden kunnen worden geïmporteerd vanuit verschillende informatiesysteem, zoals SAP of Oracle’s JD Edwards.
  • Analyses zijn zowel op project, als op portfolio niveau uit voeren. Zo kan men zowel strategische beslissingen als operationele keuzes op een verantwoorde manier maken.
  • Weersomstandigheden hebben vaak een ongewenste invloed op het verloop van uw project. Doormiddel van de tool Weather Modeling kan u in uw projectbeheersing rekening houden met weersomstandigheden en inspelen op verwachtingen.
  • Op basis van de simulatietechnieken van Monte Carlo kan inzicht worden verschaft in de contingenties die nodig zijn om onzekerheden te bestrijden en beheersmaatregelen te nemen.

Wij raden Oracle’s Primavera Risk Analysis aan bij organisaties die behoefte hebben aan betrouwbare kwantitatieve project risicoanalyses. De kracht van het pakket zit in de dubbelfunctie ten opzichte van de risico’s. Enerzijds geeft het systeem inzicht in de contingenties die de onzekerheden op gebied van tijd en kosten kunnen tegengaan. Anderzijds kan de effectiviteit van eventuele beheersmaatregelen worden gemeten. Deze twee functies vormen de basis van een probabilistische planning, een norm in de projectmanagement. Probabilistische planningen worden veelal gebruikt bij DBFM (Design, Build, Finance & Maintain) en DBFO (Design, Build, Finance & Operate) overeenkomsten.

Neem contact met ons op

Heeft u software support nodig? Bel dan 010-2707017 of maak een ticket aan in het Aram support center. Wilt u meer info of een offerte ontvangen? Bel ons op 010-2707000 of vul het contact formulier in en wij bellen u terug.